Matkapuhelin

+358400873388

Sähköpostiosoite

jouni@aikuiseksi.com

Avoinna

Sovitusti

Oma seksuaalisuutesi alkaa sananmukaisesti sinusta itsestäsi. Olet itse vastuussa omasta tyydytyksestäsi ja seksielämäsi tasosta, kohdusta hautaan. Ketään muuta et voi itse asiassa vaatia ottamaan vastuuta asiasta. Seksuaalisen heräämisen jälkeen seuraa yleensä sooloseksi – runkkaaminen, onanointi, käteen vetäminen, itsetyydytys, omin käsin onneen hakeutuminen – kullakin omalla tavallaan ja ajallaan.

Sooloseksi on voimavara, joka kantaa elämässä ja seksuaalisuuden toteutumisessa aina eteenpäin riippumatta muista tekijöistä ja siksi sitä kannattaa hoitaa, kehittää ja pitää aina osana elämää.

Sooloseksin unohtaminen on hyvin tavallista suhdekuvioiden astuessa kuvaan. Usein runkkaamista pidetään myös häpeällisenä tai jotenkin vääränä silloin, kun eletään parisuhteessa. Tässä miehet ovat ehkä aavistuksen syyllistetympiä kuin muut.

Tosiasiassa sooloseksi on aina sinun oikeutesi. Se myös tukee parisuhteen seksiä antamalla paljon tietoa omista reaktioista ja mielihaluista. Erilaisten tekniikoiden ja mielikuvien yhdistäminen on sallittua ja jopa hyvin hedelmällistä niin sooloseksissä kuin myös seksissä toisen ihmisen kanssa. Runkkaamisessa variointi on tärkeää siksikin, että liian yksipuolinen sooloilu saattaa vaikeuttaa nauttimista tai orgasmin saamista kumppanin kanssa. Muistathan, että mielikuvituksesi on sinun voimavarasi ja sen käyttöön ei voi kukaan puuttua.

Sinä olet itsesi paras seksikumppani, jos niin haluat. Runkkutuokio voi olla vain fyysinen tyhjennys, rentoutumishetki ja aivojen nollaaminen. Tai se voi olla kiihottava esileikki ennen tapaamista mahdollisen seksikumppanin kanssa, eikä sen aina tarvitse päättyä orgasmiin tai ejakulaatioon, jos et niin halua. Ei välttämättä ole ollenkaan huono uutinen, että suomalaiset harrastavat entistä vähemmän yhdyntää ja entistä enemmän sooloseksiä: sehän voi tarkoittaa myös sitä, että me tyydymme entistä harvemmin keskinkertaiseen tai huonoon seksiin.

Sooloseksi voi olla myös loistava työkalu silloin, kun halujen eri parisuus varjostaa muuten toimivaa suhdetta tai kun ihminen toipuu päättyneestä suhteesta, tai kun seksuaalisuutta joudutaan rakentamaan uudelleen sairauden takia. Myös traumaattisten kokemusten jälkeen sooloseksi voi olla helppo ja turvallinen tapa tutustua uudelleen omaan kehoon ja sen tapaan kokea ja vastaanottaa nautintoa.

Yhtä kaikki, hyvä sooloseksi on asia, joka kuuluu sinulle ja on osa sinun seksuaalioikeuksiasi. Älä ihmeessä luovu siitä kenenkään muun halusta kuin omastasi.

Kun ihminen on tyytyväinen oman seksuaalisuutensa toteutumiseen sooloseksin osalta, hyvä olo usein leviää myös kumppaneihin ja kumppaniehdokkaisiin.

Jos et löydä sinulle sopivia tapoja sooloseksin toteuttamiseen, kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa. Seksuaalineuvojat ja -terapeutit auttavat ymmärtämään omia tarpeita ja kehon reaktioita ja antavat konkreettisia vinkkejä. Taitoja voi opetella myös hyvän seksiammattilaisen ohjauksessa.

Seksitaidot ovat yhtä tärkeitä ja yhtä lailla elämänlaatua parantavia asioita kuin muutkin hyvinvointia lisäävät taidot ja tiedot, ja siksi niitä kannattaa päivittää ja opetella uutta niin kauan kuin aihe yhtään kiinnostaa.

Mitä sinä haluaisit tietää tai oppia sooloseksistä?


Suositellut julkaisut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *